We hebben een aantal relevante en interessante websites voor je op een rij gezet. Mis je een belangrijke link? Laat het ons weten!

HUID-Nederland

Huid Nederland is een samenwerkingsverband van patiëntenverenigingen voor een bepaalde huidziekte. HPN behartigt de belangen van alle huidpatiënten, de aangesloten verenigingen behartigen de belangen van mensen die aan de specifieke huidaandoening lijden waarvoor hun vereniging is opgericht. Ook de Hidradenitis Patiënten Vereniging is lid van HPN.

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie omvat ruim 400 dermatologen, alsmede artsen in opleiding tot dermatoloog. De doelstelling van de vereniging is de bevordering van de studie van huidziekten. Naast wetenschappelijke activiteiten en allerlei organisatorisch aspecten zoals de belangenbehartiging van haar leden, heeft de NVDV ook een publiek doel, namelijk om mensen te informeren over de achtergronden van huidaandoeningen en het vóórkomen ervan.
 Binnen de NVDV is een speciale HS werkgroep, waarvan enkele van de medisch adviseurs van de HPV deel uitmaken.

Thuisarts.nl is de website van de Landelijke Huisartsen Vereniging waar betrouwbare informatie te vinden is over hoe je het beste kan handelen bij verschillende aandoeningen en ziekten.

Welke huidaandoening heb je? Zelf nazoeken op symptomen kan via Huidhuis.nl

Er zijn Hidradenitis patiënten (of hun familieleden) die ook de ziekte van Crohn of Colitus Ulcerosa hebben: hier is de link naar de website van de patienten vereniging.

De campagne 3 goede vragen is een initiatief van Patiëntenfederatie NPCF en Federatie Medisch Specialisten met als doel een breed draagvlak voor 3 goede vragen te creëren onder zowel patiënten als medisch specialisten. De campagne maakt zowel patiënten als artsen meer bewust van het belang om samen te beslissen over iemands zorg.

De Stichting Onzichtbaar Ziek wil op een moderne & positieve manier mensen met een onzichtbare ziekte en/of beperking op weg helpen in deze maatschappij. De website staat bol van de ervaringen, interviews, columns en thema’s. En er is zelfs een webshop.

De website Chirurg en Operatie is een onafhankelijk en zeer drukbezocht informatieplatform voor patiënten waarop diverse chirurgische ziektebeelden begrijpelijk worden uitgelegd door professionals. Klik hier voor specifieke hidradenitis informatie.

De Patiënten Federatie (vh NPCF) vertegenwoordigt ruim 160 patiëntenorganisaties. Ze maken zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst.

Zorgkaart Nederland is een initiatief van de Patienten Federatie. Zoek op die website naar een dermatoloog en/of dermatologische kliniek met het kwaliteitszegel. En vul op ZorgkaartNerderland een beoordeling in over jouw bezoek aan de arts, in cijfers of met een korte tekst waarom jij iemand goed of slecht vond.

Ieder(in) (voorheen CG-raad) zet zich in voor verbetering van de maatschappelijke positie van mensen met een handicap of chronische ziekte.
Hulp en Advies nodig? IederIn geeft aan leden van aangesloten patiënten organisaties hulp en juridisch advies

KiesBeter.nl is een onafhankelijke overheidssite met betrouwbare informatie, bedoeld om inwoners van Nederland de weg te wijzen in de zorg. Bezoekers vinden snel de weg naar de plek waar zij aandoeningsgericht kunnen zoeken naar een behandeling of patiëntenorganisatie of waar zij zorgverleners of zorgverzekeraars juist kunnen vergelijken.

Leven met een handicap of chronische ziekte brengt extra kosten met zich mee. Meerkosten voor zorg, vervoer, hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen. Meerkosten omdat het dagelijks leven voor jou duurder is dan voor anderen. Er zijn verschillende regelingen om die meerkosten te compenseren. Die compensatie is nooit volledig. Maar de regelingen helpen wel. Maak er gebruik van! Kijk op Meerkosten.nl

Regelhulp geeft een overzicht van zorg, hulp en financiële steun voor gehandicapten, chronisch zieken en ouderen.

Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.) is een onafhankelijke en objectieve informatieve website (zonder commerciële doelstellingen). Hier kunnen bezoekers alles vinden wat met zorgverzekeringen te maken heeft. Van algemene informatie tot specifieke tips.

Allesoverhs.nl is een website van de farmaceutische firma AbbVie met veel wetenswaardigheden over hidradenitis. Er staat goede informatie op.

Veel patiënten krijgen tot hun verbazing soms te maken met een naheffing van het eigen risico.
Op Zorgwijzer staat een kennisdossier (inclusief begeleidende infographic) die uitlegt hoe het komt dat er bij een doorlopende behandeling een naheffing van het eigen risico van toepassing kan zijn: Mogelijke naheffing