Sinus Pilonidalis?

Sinus Pilonidalis (haarnestcyste) is een met haar gevulde holte in de bilnaad, die kan gaan ontsteken. Deze holte onder de huid heeft een verbinding door de huid heen naar buiten en kan ook onderhuids een gangenstelsel vormen. Hoewel de oorzaak van een Sinus Pilonidalis afwijkt van HS, zijn de symptomen vergelijkbaar. Sinds 2021 is de HPV er ook met informatie en belangenbehartiging voor mensen met SP en kunnen zij deelnemen aan activiteiten. Neem bij vragen ook gerust contact op met de HPV.

En meer…

Wat is Sinus Pilonidalis

Over Sinus Pilonidalis

Wat is Sinus Pilonidalis eigenlijk? Wat zijn de symptomen en mogelijke oorzaken? Lees het antwoord op deze primaire vragen....

Richtlijn Sinus Pilonidalis

Een richtlijn die is geschreven voor alle beroepsbeoefenaars die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met sinus pilonidalis...

behandelcentra sinus pilonidalis

Behandelcentra

Behandeling van Sinus Pilonidalis kan in ziekenhuizen en bij gespecialiseerde klinieken. Waar kun je op letten....

Nieuws Sinus Pilonidalis

Het laatste nieuws over alles rondom Sinus Pilonidalis verzamelt de patiëntenvereniging hier voor jou....

Je hebt maar één lichaam

“Ik was 12-13 jaar en miste iets in de manier van werken in het ziekenhuis en in de gesprekken met artsen. Ik wist dat ik HS had, dat het chronisch was en dat ik er niks aan kon doen. Niet echt een leuk vooruitzicht als…”

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang ca. 8 x per jaar de HPV nieuwsbrief met informatie over onze activiteiten, nieuws rondom onderzoek naar en behandeling van HS?