Hidradenitis behandelingsopties

HS is op dit moment niet te genezen, maar gelukkig zijn er wel mogelijkheden voor de behandeling van hidradenitis. De juiste geneesmiddelen en eventuele operatieve ingrepen helpen om de aandoening (enigszins) onder controle te houden. De meeste behandelingen geven slechts gedeeltelijke of kortdurende verbetering. In sommige gevallen treedt wel langdurige verbetering op.

Omdat HS de kwaliteit van leven op verschillende onderdelen (ernstig) kan aantasten, is verstandig om naast behandeling van hidradentis met medicatie of chirurgie ook aandacht te hebben voor wondzorg, de psychosociale last van de ziekte, leefstijl en positieve gezondheid.

Bespreek altijd samen met je behandelend arts (liefst een dermatoloog) welke behandelmogelijkheden en -opties voor jou geschikt zijn.

Minicollege behandelvormen van HS

In 15 minuten komen alle gangbare behandelvormen van HS langs, duidelijk uitgelegd door dermatoloog i.o. Silke Bouwman uit het UMC Groningen. Van zalven, crèmes, medicijnen tot operatieve ingrepen wat je zelf kunt doen als je HS hebt.

Verdiepende vragen

Heb je verdiepende vragen? Bekijk de onderwerpen van het submenu. Daar vind je antwoorden op vragen, zoals: