Nieuwsbrieven

De HPV geeft meerdere keren per jaar een nieuwsbrief uit. Leden ontvangen circa 8 x per jaar een digitale nieuwsbrief en 3 x per jaar een thema nieuwsbrief per post.

Publicaties

Regelmatig verschijnen er artikelen over hidradenitis en interviews met wetenschappers, artsen en mensen met HS. Hoewel de inhoud buiten de verantwoordelijkheid van de HPV valt, stellen we deze publicaties graag beschikbaar. Heb je zelf een artikel gevonden of geschreven? Laat het ons weten via het secretariaat.

Special over HS voor dermatologen

Waarom patiëntenperspectief bij HS van cruciaal belang is: Artikel lezen
En de stem van Susanne de Goeij, patient advocate: Artikel lezen

Lees deze twee artikelen uit een thema-uitgave over HS, verspreid onder dermatologen in Nederland. Tot stand gekomen in samenwerking met Springer Healthcare en mogelijk gemaakt door Novartis Pharma B.V.

Hidradenitis onder de loep in magazine HEELdeHUID

Het gebeurt niet vaak in de dermatologie dat twee onderzoekers op hetzelfde onderwerp in hetzelfde jaar promoveren. Maar dit jaar gebeurde het. In Groningen promoveerde Ineke Janse en in Rotterdam Inge Deckers op hidradenitis suppurativa. Dat is geen toeval.

Artikel lezen

Roken en de huid

Publicatie uit het Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie en Venereologie, december 2013. Het artikel van basisarts F. Suwandy en dermatoloog W.I. van der Meijden biedt een overzicht van de effecten van roken op de huid. Wellicht een gedateerd artikel, maar ook de visie in de huidige Medisch Advies Raad is dat stoppen met roken effect heeft op de gezondheid in zijn algemeenheid, op wondgenezing en niet zelden op voorkomen of ernst van HS-opvlammingen.

Artikel lezen

Studeren met een huidaandoening

In het blad HeeldeHuid uit juni 2022 vertelt (bestuurslid van Huid Nederland) Maartje Diepenbeek over haar ervaringen met HS en het onderwerp studeren.

Artikel lezen