HS en werken

U bent werkgever, bedrijfs- of verzekeringsarts en komt op deze informatiepagina om meer te weten te komen over hidradenitis, omdat uw werknemer of cliënt lijdt aan deze chronische huidaandoening.

We kunnen ons voorstellen dat u nog niet of slechts matig bekend bent met hidradenitis. Dan kan een beter beeld van de hidradenitis en de impact op werk en kwaliteit van leven u helpen om mensen met HS beter te begeleiden. In het werk, bij terugkeer naar werk of bij bepalen en vaststellen van een route buiten werk.

Blijft u na het lezen zitten met vragen of staat de informatie die u zoekt niet op onze website? Neem dan contact op met het secretariaat. Wij helpen u graag!

Telefoon 06 25 47 45 71 (ma-di-do-vr van 10-13 uur)
Mail secretariaat@hidradenitis.nl

Werkzaam blijven met hidradenitis

Over hidradenitis én de impact op werk is een infographic samengesteld. Voor werkgevers, bedrijfs- en verzekeringsartsen.
Download de volledige versie hier.

Beeld Infographic Hidradenitis en werken

En meer…

Over werknemers met hidradenitis

Over Hidradenitis

Hidradenitis is niet makkelijk te herkennen. Vaak begint het met een pijnlijke ontsteking. Wat je moet weten over werknemers met HS!...

belastbaarheid werknemer hidradenitis

Belastbaarheid

HS gaat gepaard met een ernstige vermindering van de kwaliteit van leven. Wat te doen als professional op het gebied van werk en arbeid....

zelfzorg bij mensen met hidradenitis

Zelfzorg

Informatie voor werkgevers die mensen met hidradenitis willen helpen, ondersteunen en verwijzen bij zelfzorg....

Ervaringen werknemers hidradenitis

Ervaringen werknemers

Lees welke ervaringen HS-patiënten Debby, Hilda en Gert hadden met hidradenitis en werken of beluister de podcast: HS en werken....

Samen kijken naar wat je nog wel kan

“Debby Wessels is 31 jaar en woont in Heino. Ze is moeder van 2 jongens in de leeftijd van 2 en 4 jaar. “Ik heb hidradenitis sinds mijn twaalfde. Het begon met een klein onschuldig bultje in mijn lies, maar na een korte tijd werd het een ontsteking zo groot als een sinaasappel. Ik ben op mijn vijftiende voor de eerste keer geopereerd en heb er altijd veel last van gehad.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang ca. 8 x per jaar de HPV nieuwsbrief met informatie over onze activiteiten, nieuws rondom onderzoek naar en behandeling van HS?