Heb ik Hidradenitis

De eerste symptomen van HS zijn pijnlijke ontstekingen in de huid, die kunnen uitgroeien tot een abces, al dan niet met onderhuidse fistelgangen. Kenmerkend zijn de meest voorkomende plekken; lichaamsplooien als oksels, liezen, bilspleet, genitaliën en bij vrouwen onder de borsten. HS wordt nogal eens verward met acné, een steenpuist, een fistel of een ingegroeide haar. Als de ontstekingen steeds terugkomen of uitbreiden, is de juiste diagnose belangrijk.

En meer…

Wat is hidradenitis

Wat is het?

Hidradenitis suppurativa is een huidziekte. Kenmerkend zijn de steeds terugkerende ontstekingen in huidplooien. Wat zijn de feiten en fabels?...

Wanneer is het hidradenitis?

Wat merk ik?

Volgens schattingen komt HS bij 2% tot 3% van de bevolking voor. Het is niet voor alle (huis)artsen een bekende aandoening. Wanneer is het HS? En wat zijn de symptomen? ...

heb ik hidradenitis

Wat moet ik doen?

Als je vermoed dat je hidradenitis hebt, ga dan naar je huisarts. Die kan een eerste inschatting maken en je doorverwijzen....

hidradenitis signaalkaart

Signaalkaart

Hoe begint HS en wat zijn de eerste symptomen? ...

Je hebt maar één lichaam

“Ik was 12-13 jaar en miste iets in de manier van werken in het ziekenhuis en in de gesprekken met artsen. Ik wist dat ik HS had, dat het chronisch was en dat ik er niks aan kon doen. Niet echt een leuk vooruitzicht als…”

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang ca. 8 x per jaar de HPV nieuwsbrief met informatie over onze activiteiten, nieuws rondom onderzoek naar en behandeling van HS?