Van 1 tot en met 29 september is de reizende foto-expositie ‘HS (on)bekend maakt onbemind’ te zien in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Daar vindt op donderdag 28 september van 19.30 uur tot 21.30 uur ook een patiëntenbijeenkomst plaats. Zien we je in Drachten?

Foto-expo on tour

Foto’s van patiënten verbeelden het taboe rond HS, waardoor het vaak onbesproken blijft. Ook is bij veel zorgprofessionals nog te weinig kennis aanwezig om de huidziekte tijdig te herkennen en te behandelen. Met de expositie vragen we extra aandacht voor HS, voor meer bekendheid, een snellere diagnose en de juiste behandeling.

De aftrap was tijdens de HS Awarenessweek in juni, in het Meander MC in Amersfoort. Elke vier weken reist de expo door naar een ander ziekenhuis. Zo is er het hele jaar extra aandacht voor de ziekte.

Digitale folders

Voor meer toegankelijkheid en duurzaamheid is ziekenhuis Nij Smellinghe in 2023 overgestapt van papieren patiëntenfolders naar digitale patiëntenfolders. Daarom bieden wij onze papieren patiëntenfolders die horen bij de expositie ook niet aan in het ziekenhuis. De folders zijn hier te downloaden:

Bewaarnieuwsbrief HS (on)bekend maakt onbemind

Signaalkaart: heb ik Hidradenitis Suppurativa?

Gesprekskaart: een hulpmiddel bij het gesprek met de arts

Infographic: wat is Hidradenitis Suppurativa?

Patiëntenbijeenkomst

De foto-expositie wordt in elk ziekenhuis gecombineerd met een patiëntenbijeenkomst waarin ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Tijdens de expo in het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is deze bijeenkomst op donderdag 28 september van 19.30 uur tot 21.30 uur. Je kunt je aanmelden via secretariaat@hidradenitis.nl.

Agenda

Kun je die avond niet komen of is het te ver uit de buurt? Later dit jaar reist de foto-expositie door naar Nijmegen, Deventer, Haarlem en Rotterdam. Ook daar organiseren we patiëntenbijeenkomsten. Houd onze agenda  in de gaten voor de exacte data en locaties.

Mede mogelijk gemaakt door

Novartis