Bewegen. De een kan het wel, of alleen als de ontstekingen niet actief zijn. De ander absoluut niet. Door de plek van de ontstekingen en abcessen, door littekenweefsel of door pijn.

SPORTEN en HS?! Wel of niet? Er zijn vele vormen van beweging en we willen je heel graag inspireren op wat wél kan. Daisy van der Wiel vertelt je in een Facebook Live waarom bewegen belangrijk is en geeft je tips. Geen algemene tips, maar op maat gemaakt voor mensen met HS.

Ben je nog géén lid van de besloten groep op Facebook? Ga naar Hidradenitis Patiënten Verenigd HPV en vraag toegang. Daarna kun je alle Facebook Live over verschillende thema’s terugkijken. Zoals over HS en bewegen. Hieronder vind je de uitgeschreven oefeningen. Makkelijk te printen.

Oefeningen zittend stoel

Oefeningen tijdens wandelen

Staande oefeningen

Ga jij proberen om (kleine) stapjes te zetten? Andere vragen over HS en bewegen of sporten?
Je kunt ze altijd stellen in de besloten groep voor reacties van lotgenoten of mail je vraag naar de patiëntenvereniging.

Ervaringsverhaal van Jolien

“Wandelen lukt meestal wel, hardlopen heb ik moeten opgeven. Daarnaast blijf ik zoeken naar activiteiten die wel lukken. Lees hier het verhaal van Jolien.