Tijdens de HS Awarenessweek van 3 tot en met 9 juni is onze reizende foto-expositie niet op één maar op twee locaties tegelijk te zien! Op maandag 3 juni zijn we neergestreken in Haaglanden Medisch Centrum (HMC) Westeinde in De Haag en HMC Antoniushove in Leidschendam. We zijn daar tot maandag 1 juli te vinden. Op woensdagavond 26 juni organiseren we met HMC én het HagaZiekenhuis een patiëntenbijeenkomst.

HS uit de schaduw

De expositie reist vanaf nu verder met het thema van de HS Awarenessweek 2024: HS uit de schaduw. De schaduw van onbekendheid, onzichtbaarheid en onbegrip. Want meer licht op de ziekte leidt tot een snellere diagnose, de juiste behandeling en hopelijk meer steun en begrip. De indrukwekkende foto’s van HS-patiënten en hun aangrijpende verhalen zijn wel hetzelfde gebleven. Ze verbeelden het taboe rond HS, waardoor het vaak onbesproken blijft. Ook is bij veel zorgprofessionals nog te weinig kennis aanwezig om de huidziekte tijdig te herkennen en te behandelen.

Patiëntenbijeenkomst

Elke vier weken reist de expo door naar een ander ziekenhuis met HS-specialisten. En overal waar we staan, organiseren we ook een patiëntenbijeenkomst. Op woensdag 26 juni van 19.00 uur tot 20.30 uur vindt een gezamenlijke patiëntenbijeenkomst plaats met HMC Westeinde, HMC Antoniushove en het HagaZiekenhuis, waar de foto-expositie in mei heeft gestaan. De locatie is de Huidkliniek Zoetermeer aan de Europaweg 151.

Naast Sylvia van Kan van onze patiëntenvereniging is die avond ook dermatoloog Yvonne Roest van HMC aanwezig. Je kunt je aanmelden via secretariaat@hidradenitis.nl. Neem gerust een partner, vriend(in) of familielid mee.

Agenda

Als je die avond niet kan of het is te ver uit de buurt, houd dan onze agenda in de gaten voor de exacte data en locaties van andere patiëntenbijeenkomsten later dit jaar.