Podcast

Luister onze podcast over HS en werken. Welke invloed heeft hidradenitis op je leven als het gaat om werk? Zorgen de ontstekingen en de onvoorspelbaarheid van de opvlammingen voor veel ongemak op het werk, voor tijdelijke of langere uitval, misschien blijvende arbeidsongeschiktheid? We maken de complexe wereld van de zieke werknemer een beetje begrijpelijker met bedrijfsarts Els Carsouw en HS-ervaringsdeskundige Sabrina Wakker.

Een gesprek onder leiding van Margo Weerts.

Patiëntverhalen

Lees welke ervaringen HS-patiënten Debby, Hilda en Gert hadden met hidradenitis en werken.

Onzichtbare ziekte zorgt ervoor dat je niet meer meetelt

Hilda Kerssies is 48 jaar en bijna 2 jaar getrouwd. Ze heeft HBO Overheidsmanagement/Bestuurskunde gestudeerd en heeft gewerkt als beleidsmedewerker kinderopvang en peuterspeelzaalbeleid bij verschillende gemeenten in Friesland. Lees Hilda haar verhaal.

Samen kijken naar wat je nog wel kan

Debby Wessels is 31 jaar en woont in Heino. Ze is moeder van 2 jongens in de leeftijd van 2 en 4 jaar. “Ik heb hidradenitis sinds mijn twaalfde. Het begon met een klein onschuldig bultje in mijn lies, maar na een korte tijd werd het een ontsteking zo groot als een sinaasappel. Ik ben op mijn vijftiende voor de eerste keer geopereerd en heb er altijd veel last van gehad.” Lees Debby’s verhaal.

Ik kan me niet altijd voor de volle 100% inzetten

Gert is 43 jaar en assistent logistiek manager. Tien jaar geleden kreeg Gert de diagnose hidradenitis en is drie keer geopereerd. Het begon met een milde vorm van ontstekingen, maar naarmate de jaren vorderden werden de ontstekingen heftiger en groter. Tussenruimtes op de huid waren er niet meer, ontstekingen lagen dicht op elkaar metgrote wonden die continu ontstoken ware  tot gevolg. “Ik kan me niet altijd voor de volle 100% inzetten op mijn werk, maar ik doe er wel alles aan!” Lees Gert zijn verhaal.