Onze reizende foto-expositie ‘HS (on)bekend maakt onbemind’ heeft op vrijdag 29 maart 2024 vanuit het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom het land doorkruist naar het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. De unieke foto’s van patiënten én hun persoonlijke verhalen zijn daar te vinden tot en met 26 april. Op donderdagavond 25 april vindt er een patiëntenbijeenkomst plaats. Want we zijn er uiteraard ook voor de mensen in de regio Twente. Kom je langs?

Het land door

De expositie verbeeldt het taboe rond HS, mensen vinden het moeilijk zich te laten zien en erover te praten. Bij zorgprofessionals ontbreekt vaak kennis en wordt de huidziekte te laat herkend en behandeld. Met de reizende expositie vragen we langdurig en door het hele land extra aandacht voor HS. Want meer bekendheid leidt tot een snellere diagnose en de juiste behandeling.

Elke vier weken reist de expo door naar een ander ziekenhuis met HiCare-specialisten. Inmiddels zijn we al bijna een jaar onderweg.

Patiëntenbijeenkomst

In elk ziekenhuis waar we met de expositie komen, organiseren we in samenwerking met het ziekenhuis ook een patiëntenbijeenkomst. Die is vooral bedoeld is om ervaringen uit te wisselen met andere mensen die HS hebben. Welke invloed heeft de ziekte op hun dagelijkse leven, hebben zij tips om de klachten te verminderen, hoe gaat hun omgeving ermee om?

De patiëntenbijeenkomst in het MST in Enschede is op donderdag 25 april van 19.30 uur tot 21.30 uur. Ook mevrouw Vogel en mevrouw Poot, beiden dermatoloog en HiCare-specialist bij het MST, zijn aanwezig om medische vragen te beantwoorden. Je kunt je aanmelden via secretariaat@hidradenitis.nl. Neem gerust je partner, vriend(in) of familie mee! Zij kunnen je steunen en gaan je ziekte dan misschien (nog) beter begrijpen.

Agenda

Als je op 25 april bent verhinderd of het te ver uit de buurt is, dan komt er misschien nog een andere bijeenkomst waarbij je wel kunt aansluiten. Later dit jaar organiseren we ook op andere plaatsen in het land patiëntenbijeenkomsten. Houd onze agenda in de gaten voor de exacte data en locaties.