Je hebt de diagnose HS en je bent al dan niet onder behandeling van een arts. Maar ondanks medicatie of operaties, moet je het toch vooral alleen doen. In je hoofd en met je lijf. Je ziekteproces kent ups en downs. Wat kun je zélf doen om in controle te blijven, om de moed erin te houden en om je niet schuldig te voelen als het even niet gaat?

Laura Kleemans is als gezondheidsmanager en stresscoach dagelijks bezig met deze vragen op de werkvloer en tijdens individuele begeleiding van mensen en weet alles over het houden van een gezonde balans in lijf en leven.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Je hebt de ziekte, je bent het niet
  • Grenzen bewaken, het klinkt zo makkelijk..
  • Ik weet het allemaal wel, maar waarom doe ik het niet?
  • Sorry, ik kom niet, want.. ben jij ook zo’n excuustruus (of -henk)?

Laura neemt je mee met kennis, ervaringen, voorbeelden en tips. Bekijk de interactieve Zoom meeting terug.

 

Over Laura Kleemans

We houden allemaal veel ballen in de lucht. Als dit door ziekte, aanhoudende stress of andere omstandigheden niet meer gaat is dat heftig om te ervaren. Ik haal er veel voldoening uit om mensen hierbij te begeleiden, zodat ze weer in hun kracht komen te staan. Door aandacht te schenken aan denken voelen én doen, gaan mensen keuzes maken die goed zijn voor henzelf. Dit vergroot de veerkracht en maakt dat mensen (weer) met vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.

Naast gezondheidswetenschapper ben ik opgeleid tot haptotherapeut, health-manager en stresscoach en heb ruime werkervaring opgedaan binnen bedrijven en als individueel coach. Als moeder van een gezin met drie kinderen (waarvan 1 met een chronische ziekte) schakel ik dagelijks tussen werk en zorgtaken. Hierdoor besef ik telkens weer hoe belangrijk het is om goed te zorgen voor een gezonde balans in je leven.