De foto-expositie ‘HS (on)bekend maakt onbemind’ is op 29 september vanuit Drachten doorgereisd naar Nijmegen.  De komende vier weken, tot 27 oktober, zijn de indrukwekkende beelden met bijbehorende patiëntverhalen te vinden in het Radboudumc. Op woensdag 25 oktober vindt daar een patiëntenbijeenkomst plaats. Ben je erbij?

Foto-expo on tour

Foto’s van patiënten verbeelden het taboe rond HS, waardoor het vaak onbesproken blijft. Ook is bij veel zorgprofessionals nog te weinig kennis aanwezig om de huidziekte tijdig te herkennen en te behandelen. Met de expositie vragen we extra aandacht voor HS, voor meer bekendheid, een snellere diagnose en de juiste behandeling.

De aftrap was tijdens de HS Awarenessweek in juni, in het Meander MC in Amersfoort. Elke vier weken reist de expo door naar een ander ziekenhuis met HiCare-specialisten. Zo is er het hele jaar extra aandacht voor de ziekte.

Patiëntenbijeenkomst

De foto-expositie wordt in elk ziekenhuis gecombineerd met een patiëntenbijeenkomst, die vooral bedoeld is om ervaringen uit te wisselen. Ook kunnen medische vragen worden gesteld, die tijdens de bijeenkomst of achteraf per mail worden beantwoord door een HiCare-specialist.

De patiëntenbijeenkomst in het Radboudumc in Nijmegen is op woensdag 25 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur. Je kunt je aanmelden via secretariaat@hidradenitis.nl.

Agenda

Wees niet getreurd als je die avond bent verhinderd of als het te ver uit de buurt is. De foto-expositie reist na Nijmegen nog door naar Deventer, Rotterdam en Haarlem. Ook daar organiseren we patiëntenbijeenkomsten. Houd onze agenda in de gaten voor de exacte data en locaties.

Mede mogelijk gemaakt door

Novartis