Op vrijdag 27 oktober is de reizende foto-expositie ‘HS (on)bekend maakt onbemind’ vanuit het Radboudumc aangekomen in het Deventer Ziekenhuis. De indringende beelden en dito verhalen van patiënten vragen bij andere patiënten, zorgverleners en passanten aandacht voor Hidradenitis Suppurativa. Op woensdagavond 22 november is er in het Deventer Ziekenhuis een patiëntenbijeenkomst, waar ook partners, familie, vrienden en overige belangstellenden van harte welkom zijn voor informatie of als steuntje in de rug.

Taboe

De grote wand met foto’s verbeeldt het taboe rond HS. Door dat taboe wordt er vaak niet over gesproken. Ook is bij veel zorgprofessionals nog te weinig kennis aanwezig om de huidziekte snel te herkennen en te behandelen. Met de expositie vragen we extra en langdurig aandacht voor HS. Want als er meer bekendheid is, kan er sneller een diagnose worden gesteld en een behandeling worden gestart.

Elke vier weken reist de foto-expositie door naar een ander ziekenhuis met HiCare-specialisten. Eerder heeft de expo al in het Meander MC in Amersfoort, Nij Smellinghe in Drachten en Radboudumc in Nijmegen gestaan. Na Deventer is op 24 november de volgende stop het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Patiëntenbijeenkomst

In elk ziekenhuis waar de foto-exposite staat, houden we ook een patiëntenbijeenkomst. Die is vooral bedoeld om tips en ervaringen uit te wisselen met andere HS-patiënten. En er kunnen medische vragen worden gesteld. Ook voor mensen in de omgeving van iemand met HS kan het interessant en nuttig zijn om meer te weten te komen over de ziekte. Bijvoorbeeld voor meer begrip of om beter te kunnen (onder)steunen.

De patiëntenbijeenkomst in het Deventer Ziekenhuis is op woensdag 22 november van 19.30 uur tot 21.30 uur. Naast Sylvia van Kan en Jorien Versteeg van onze patiëntenvereniging zijn ook HiCare-specialist en dermatoloog dokter Houwing en een aantal van zijn collega’s aanwezig. Je kunt je aanmelden via secretariaat@hidradenitis.nl.

Agenda

Als je die avond niet kan of het is te ver uit de buurt, houd dan onze agenda in de gaten voor de exacte data en locaties van andere patiëntenbijeenkomsten.

Mede mogelijk gemaakt door

Novartis