Onze reizende foto-expositie ‘HS (on)bekend maakt onbemind’ heeft inmiddels al heel wat kilometers afgelegd. Van Amersfoort naar Drachten, van Drachten naar Nijmegen, van Nijmegen naar Deventer en op vrijdag 24 november van Deventer naar Rotterdam. De bijzondere expositie met portretten en persoonlijke verhalen over mensen met Hidradenitis Suppurativa (HS) is tot en met vrijdag 22 december te zien in het Maasstad Ziekenhuis. Op maandag 11 december van 19.30 uur tot 21.30 uur organiseren we daar een patiëntenbijeenkomst plaats. HS-patiënten, partners, familie, vrienden en andere belangstellenden: wees welkom!

Ella Uittenbogaard, poli dermatologie | Samantha Fransen, teammanager polikliniek Dermatologie & KNO | Julia van der Roest, poli dermatologie

Diagnosetijd

We zijn de foto-expositie on tour eerder dit jaar gestart om langdurig extra aandacht te vragen voor HS. Nu duurt het gemiddeld maar liefst zeven jaar voordat de juiste diagnose wordt gesteld. Veel te lang! Meer bekendheid bij patiënten en zorgverleners leidt tot een snellere diagnose, zodat ook sneller de juiste behandeling kan worden gestart. 

Elke vier weken reist de expositie door naar een ander ziekenhuis met dermatologen gespecialiseerd in HS. 

Tips en ervaringen

In elk ziekenhuis waar de foto-expositie staat, houden we ook een patiëntenbijeenkomst. Die is vooral bedoeld om tips en ervaringen uit te wisselen met andere HS-patiënten. Het helpt enorm om te weten dat je niet te enige bent. En misschien zit die ene gouden tip er voor jou tussen. Uiteraard kunnen ook medische vragen worden gesteld, die door de dermatologen worden beantwoord. 

De patiëntenbijeenkomst in het Maasstad Ziekenhuis is op maandag 11 december van 19.30 uur tot 21.30 uur. Naast Sylvia van Kan van onze patiëntenvereniging is ook dermatoloog de heer Munte aanwezig. Je kunt je aanmelden via secretariaat@hidradenitis.nl

Ook in DermaHaven in Rotterdam, verbonden aan het Erasmus MC, werken dermatologen met extra kennis over HS. Tijdens de foto-expositie in Rotterdam is op deze locatie extra informatie te verkrijgen over HS in de vorm van flyers en een bewaarnieuwsbrief. 

Vervolg

We proberen de expositie over HS ook in 2024 door te laten reizen naar ziekenhuizen met dermatologen gespecialiseerd in HS. Zo houden we de aandacht voor HS nog langer vast. Houd onze website in de gaten voor nieuws en de agenda!