In 2023 heeft een foto-expositie over Hidradenitis Suppurativa (HS) door Nederland gereisd, langs diverse ziekenhuizen. In elk ziekenhuis werd ook een patiëntenbijeenkomst gehouden. Goed nieuws! Om de aandacht voor HS vast te houden, reist de expo in 2024 verder.

De start is bij dermaTeam in Middelburg, waar de indrukwekkende portretten van HS-patiënten van vrijdag 2 februari tot en met vrijdag 1 maart te zien zijn. Op maandagavond 26 februari vindt daar een patiëntenbijeenkomst plaats.

Onbekend maakt onbemind 

De foto-expositie heeft als thema ‘HS (on)bekend maakt onbemind’. De foto’s verbeelden het taboe rond HS, waardoor het vaak onbesproken blijft. Ook ontbreekt nog bij veel zorgprofessionals kennis over HS. Met de expositie vragen we langdurig aandacht voor HS, om het taboe te doorbreken, sneller een diagnose te stellen en de juiste behandeling te starten.

Elke vier weken reist de expositie door naar een ander ziekenhuis met Hidradenitis Care-, afgekort HiCare-specialisten. Dat zijn dermatologen met extra veel kennis over HS en de behandeling ervan.

Kom je naar de patiëntenbijeenkomst?

De patiëntenbijeenkomst op maandag 26 februari is van 19.00 uur tot 21.00 uur bij dermaTeam, Park Veldzigt 67 in Middelburg. De avond is vooral bedoeld om tips en ervaringen uit te wisselen met andere HS-patiënten. Naast ervaringsdeskundigen van de Hidradenitis Patiënten Vereniging is ook dermatoloog mevrouw Galimont van dermaTeam aanwezig om al jouw medische vragen te beantwoorden. Je kunt je aanmelden via secretariaat@hidradenitis.nl. Neem gerust je partner, een familielid of vriend mee.

Ben je verhinderd of vind je het te ver weg? Er volgen ook patiëntenbijeenkomsten op andere locaties in Nederland. Houd de agenda op onze website in de gaten voor de actuele planning.