Binnen het Erasmus Medisch Centrum (EMC) in Rotterdam doen ze veel onderzoek naar HS. Op dit moment wordt er een studie uitgevoerd die de effectiviteit van laserontharing bij patiënten onderzoekt.

Daarvoor zoeken ze deelnemers gezocht met MILDE tot MATIGE HS in de oksels.

Wat houdt de studie precies in?

Deze studie duurt 1 jaar en is verdeeld over 2 blokken van 6 maanden. Deelnemers worden over 2 groepen verdeeld:

– Groep 1: deze groep zal in de eerste 6 maanden elke maand een laserontharing behandeling ondergaan van beide oksels. In totaal krijgt deze groep patiënten dus 6 laserontharing behandelingen van beide oksels. Na de eerste 6 maanden zal deze groep patiënten elke maand voor controle naar het ziekenhuis komen. Tijdens de hele studie mag deze groep patiënten clindamycine 1% lotion gebruiken als dat nodig is.

– Groep 2: deze groep deelnemers gebruiken de hele studie 1% clindamycine lotion als dat nodig is. Ook de deelnemers in deze groep zullen elke maand naar het ziekenhuis komen om de huid te controleren. Wanneer de studie is afgelopen krijgen ook de deelnemers in deze groep 6 laserontharing behandelingen aangeboden.

Uiteindelijk kunnen dus alle deelnemers aan de studie 6 laserontharing behandelingen ondergaan.

Met dit onderzoek willen wij aantonen dat laserontharing goed werkt voor het voorkomen van nieuwe ontstekingen bij mensen met milde tot matige HS.

Wanneer kan je meedoen:

  • Je bent 16 jaar of ouder.
  • Je hebt tenminste 1 oksel met HS-klachten (er mogen geen tunnels/fistels aanwezig zijn)
  • Je gebruikt op dit moment GEEN systemische medicatie voor HS (antibiotica of een biologic zoals adalimumab)
  • Je bent bereid gedurende 1 jaar elke maand naar het EMC te komen voor controle.

Bent je geïnteresseerd om deel te nemen of wil je meer informatie? Mail dan naar: hala@erasmusmc.nl en vermeld je gegevens als naam, woonplaats en telefoonnummer zodat ze contact kunnen opnemen.