Na de aftrap in Middelburg begin dit jaar is de reizende foto-expo over Hidradenitis Suppurativa (HS) op maandag 4 maart aangekomen op de volgende bestemming: het Bravis Ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom. Tot en met 29 maart vind je daar foto’s van HS-patiënten die de chronische huidziekte een gezicht en een verhaal geven. Op maandag 18 maart van 19.30 uur tot 21.30 uur wordt er een patiëntenbijeenkomst gehouden. Wees welkom en neem gerust iemand mee!

Snellere diagnose

De foto-expositie met het thema ‘HS (on)bekend maakt onbemind’ haalt HS uit de taboesfeer. Het doel is HS bespreekbaar te maken en meer bekendheid te geven bij patiënten, hun omgeving en zorgverleners. Dan kan sneller een diagnose worden gesteld en de juiste behandeling worden gestart. Iets waar nu nog gemiddeld zeven jaar overheen gaat. 

De foto-expositie reist elke vier weken door naar een ander ziekenhuis waar dermatologen werken die gespecialiseerd zijn in Hidradenitis Care, afgekort HiCare. De volgende stop is het Medisch Spectrum Twente in Enschede.

Ontmoet medepatiënten

Niemand begrijpt jou beter dan andere mensen met HS. Kom dus naar de patiëntenbijeenkomst op maandag 18 maart van 19.30 uur tot 21.30 uur in de Groene Zaal (route 110) van het Bravis Ziekenhuis locatie Bergen op Zoom en wissel tips en ervaringen uit. Ook dermatoloog en HS-specialist de heer Vossen van het Bravis Ziekenhuis is aanwezig om jouw medische vragen te beantwoorden. Het adres is Boerhaaveplein 1. 

Je kunt je aanmelden via secretariaat@hidradenitis.nl. Ook je partner, een familielid of vriend(in) is van harte welkom om je te steunen of om ook meer te weten te komen over HS.

Agenda

We houden ook regelmatig patiëntenbijeenkomsten op andere locaties in Nederland. Houd de agenda op onze website in de gaten voor de actuele planning.