Hans Blaauwbroek vindt het belangrijk dat mensen met HS snel toegang krijgen tot zorg van goede kwaliteit. En dat goede zorg dicht bij huis verkrijgbaar is. Los van deze drijfveer, zet hij zich in voor meer bestuurstaken binnen de vereniging. Benieuwd wat hij dan zoal doet op een dag?

Een dag uit het leven van…
Hans Blaauwbroek, secretaris en penningmeester HPV

Een gewone doordeweekse dag. Om 7 uur gaat de wekker en het eerste wat ik doe is een rondje wandelen. Wakker worden, de werkdag overdenken, kopje koffie en dan aan de slag. Sinds corona werk ik vooral thuis van achter het beeldscherm. Af en toe mag ik naar buiten, zoals laatst naar een heidag van de HPV. Dat voelde als een uitje.

Over die heidag gesproken: dat was ontzettend leuk en inspirerend. Met elkaar in gesprek over wat we gaan doen voor Hidradenitis patiënten. Hoe kunnen we diagnosetijd verkorten? Waar halen we geld vandaan voor een nieuwe website? Hoe brengen we Hidradenitis in beeld? Allemaal prachtige plannen en die leveren natuurlijk ook weer veel werk op.

Mijn drijfveer om actief te zijn voor de Hidradenitis Patiënten Vereniging zit vooral op het gebied van belangenbehartiging. Ik vind het belangrijk dat mensen met HS snel toegang krijgen tot zorg van goede kwaliteit. Dat goede zorg dicht bij huis verkrijgbaar is. Dat behandelingen vergoed worden via de basisverzekering. Het mooie is dat we deze onderwerpen verbinden met goede voorlichting en met het uitwisselen van ervaringen tussen patiënten. Dat maakt de HPV krachtig!

Terug naar de dag van vandaag. Eerst overleg over de plannen voor een webinar over psychosociale problemen en HS. De sponsor wil eigenlijk een ander onderwerp en we zijn afhankelijk van financiële bijdragen. Hoe daar mee om te gaan? Als voorwaarde stellen we dat het patiëntenperspectief hoe dan ook op 1 moet blijven staan. We maken en nieuw plan voor de sponsor en vervolgens is het weer afwachten.

De boekhouder komt langs voor de jaarrekening. Ik snap hoe een jaarrekening in elkaar zit en heb verstand van financieel beleid, maar een boekhouder ben ik niet. Dus na wat correcties en gezoek klopt het allemaal. Zijn we wel een paar uur verder.

Tijd voor een rondje hardlopen. Ja, ik ben fervent sporter: atletiek, wielrennen, schaatsen. Helaas weer geen Elfstedentocht afgelopen winter, hoewel de koorts wel opliep bij 15 graden vorst. Nou ja, in 2022 een nieuwe kans! Nu gewoon een rondje door de polder. ’t Is lekker weer, zonnetje, niet te veel wind. Tijdens het hardlopen denk ik eraan hoe bevoorrecht ik ben om gezond te zijn en dit gewoon te kunnen doen.

Aan het einde van de dag nog een leuk overleg met nieuwe vrijwilligers. Op een oproep om actief te worden voor de vereniging hebben wel vijf mensen gereageerd. Daar ben ik heel blij mee, want die handen hebben we hard nodig om alle plannen uit te voeren!