Van 29 maart tot en met 24 mei staat onze reizende foto-expositie ‘HS (on)bekend maakt onbemind’ in het HagaZiekenhuis aan de Toneellaan 1 in Zoetermeer. De indringende foto’s van mensen met Hidradenitis Suppurativa trekken de aandacht van patiënten, passanten en zorgprofessionals. Het doel is dat meer herkenning en bekendheid leidt tot een snellere diagnose en dus ook een snellere behandeling van de chronische huidziekte.

Blijvend aandacht

De expo verbeeldt het taboe dat helaas nog steeds rond HS hangt. Vooral vanuit schaamte wordt er niet of nauwelijks over wordt gesproken. Ook ontbreekt vaak nog kennis over de ziekte bij de zorgprofessionals. Op dit moment duurt het gemiddeld zeven jaar voordat de diagnose wordt gesteld. Dat is veel te lang. Daarom vragen we met de reizende foto-expositie blijvend aandacht voor HS.

Elke vier weken reist de expo door naar een ander ziekenhuis met HiCare-specialisten, dermatologen met extra kennis over HS. Voordat we aankwamen in Zoetermeer stonden we in Amersfoort, Drachten, Nijmegen, Deventer, Rotterdam, Middelburg, Bergen op Zoom en Enschede. In elk ziekenhuis heeft ook een patiëntenbijeenkomst plaatsgevonden. We onderzoeken op dit moment nog de mogelijkheid om ook in Zoetermeer een patiëntenbijeenkomst te organiseren. Houd daarvoor onze agenda in de gaten.