Het einde van de reizende foto-expositie over Hidradenitis Suppurativa (HS) is in zicht. Vanuit de ZGT in Almelo zijn we op 22 oktober doorgereisd naar de op één na laatste locatie: het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen. Donderdag 14 november in de avond houden we daar samen met dermatoloog Jeroen Romeijn een patiëntenbijeenkomst. Kom je ook?

 

Uit de schaduw

Het thema van de foto-expositie is ‘HS uit de schaduw’. Mensen praten niet graag over hun huidziekte en schamen zich er vaak voor. HS leidt ook nog eens tot lichamelijke beperkingen en pijn. Daardoor kan het ook psychische gevolgen hebben, zoals afzondering, somberheid of depressie en het mijden van sociale contacten. Met de expositie zetten wij HS in het licht met foto’s en verhalen van HS-patiënten. Want meer bekendheid leidt tot een snellere diagnose en de juiste behandeling. De expo is nog tot en met 19 november te zien in het Zuyderland Medisch Centrum.

 

Bijeenkomst

In elk ziekenhuis waar de foto-exposite staat, houden we een patiëntenbijeenkomst. Die is vooral bedoeld om tips en ervaringen uit te wisselen met andere HS-patiënten. Ook voor mensen in de omgeving van iemand met HS kan het interessant en nuttig zijn om meer te weten te komen over de ziekte. Bijvoorbeeld voor meer begrip of om beter te kunnen (onder)steunen.

 

De patiëntenbijeenkomst in Zuyderland Medisch Centrum is op donderdag 14 november van 19.30 uur tot 21.30 uur. Je kunt je aanmelden via secretariaat@hidradenitis.nl. Vrijwilligers van de patiëntenvereniging -zelf ervaringsdeskundigen- en dermatoloog Jeroen Romeijn zijn aanwezig om je te informeren en al je vragen te beantwoorden. En neem dus gerust iemand mee.

 

Agenda

Als je die avond niet kan of het is te ver uit de buurt, dan houden wij in december de voorlopig laatste patiëntenbijeenkomst: in het IJselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. De definitieve datum verschijnt binnenkort op de agenda van onze website. Daarna zijn we wel regelmatig online te vinden via onze Facebook-pagina. Volg ons om niets te missen!