Na een pauze in de zomer is de reizende foto-expositie ‘HS uit de schaduw’ van 27 augustus tot en met 24 september 2024 te zien in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De daaraan gekoppelde patiëntenbijeenkomst vindt dit keer niet plaats tijdens de expo, maar op woensdagavond 15 januari 2025. Zet deze datum dus alvast in je agenda als je erbij wil zijn!

 

HS uit de schaduw

Met het tentoonstellen van de indrukwekkende foto’s van HS-patiënten in ziekenhuizen vragen we al sinds mei 2023 extra aandacht voor de chronische huidziekte bij patiënten en zorgverleners. Dat is hard nodig voor meer bekendheid, zodat in de toekomst sneller een diagnose kan worden gesteld en dus ook eerder de juiste behandeling kan starten. Het duurt nu nog gemiddeld zeven jaar voordat de diagnose bekend is. Dat is natuurlijk veel te lang. Daarom halen we HS uit de schaduw van onbekendheid, onzichtbaarheid en onbegrip.

 

Elke vier weken reist de expositie door naar een ander ziekenhuis met Hidradenitis Care-, afgekort HiCare-specialisten. Dat zijn dermatologen met veel kennis over HS en de behandeling ervan. De expo gaat nu de laatste periode in en is nog tot en met december 2024 te zien in verschillende ziekenhuizen in het land.

 

Patiëntenbijeenkomst

In elk ziekenhuis waar de foto-expositie staat, houden we ook een patiëntenbijeenkomst. Die is vooral bedoeld om tips en ervaringen uit te wisselen met andere HS-patiënten. Het helpt om te weten dat je niet te enige bent. Uiteraard kunnen ook medische vragen worden gesteld, die door de dermatoloog worden beantwoord.

 

In het UMCG houden we de bijeenkomst niet tijdens de expo, maar op een later moment: op woensdagavond 15 januari van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het adres is Hanzeplein 1.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar secretariaat@hidradenitis.nl. En neem gerust iemand mee!

 

Agenda

Als je die avond niet kan of het is te ver uit de buurt, we houden dit jaar ook nog patiëntenbijeenkomsten in het oosten, zuiden en westen van het land. Houd onze agenda in de gaten voor de exacte data en locaties .