Op dinsdag 24 september is de reizende foto-expositie ‘HS Uit de Schaduw’ aangekomen bij de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT), locatie Almelo. De komende vier weken vind je daar in de centrale hal de bijzondere foto’s van patiënten die de chronische huidziekte Hidradenitis Suppurativa (HS) een gezicht en een verhaal geven. Op donderdag 17 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur organiseren we met het ziekenhuis een patiëntenbijeenkomst. Wees welkom en neem gerust iemand mee!

Snellere diagnose

De foto-expositie haalt HS uit de schaduw van schaamte en taboe. Het doel is HS bespreekbaar te maken en meer bekendheid te geven bij patiënten, hun omgeving en zorgverleners. Dan kan sneller een diagnose worden gesteld en de juiste behandeling worden gestart. Iets waar nu nog gemiddeld zeven jaar overheen gaat.

De expo reist elke vier weken door naar een ander ziekenhuis waar dermatologen werken die gespecialiseerd zijn in Hidradenitis Care, afgekort HiCare.

Ontmoeting

Niemand begrijpt jou beter dan andere mensen met HS. Kom dus naar de patiëntenbijeenkomst op donderdag 17 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur in de ZGT Almelo. Daar kun je tips en ervaringen met elkaar uitwisselen. Ook zijn dermatoloog Lisette de Ruiter van ZGT en een huidtherapeut aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Het adres is Zilvermeeuw 1.

Je kunt je aanmelden via secretariaat@hidradenitis.nl. Ook je partner, een familielid of vriend(in) is van harte welkom om je te steunen of om ook meer te weten te komen over HS.

Agenda

Is Almelo te ver uit de buurt of kan je niet op deze datum? Houd de agenda op onze website in de gaten. Er volgen dit jaar nog bijeenkomsten in Sittard/Geleen en Capelle a/d IJssel.